Programozás‎ > ‎Feladatok‎ > ‎

Megérkezett a fuvarod

Közismert, hogy minden jó üstököshöz egy UFO is tartozik. Gyakran azért jönnek ezek az UFO-k, hogy összegyűjtsék lojális követőiket a Földről. Sajnos egy fordulóval csak követők egy csoportját tudják elszállítani. Azt, hogy melyik csoport kerül sorra, egy trükkös rendszer szerint jó előre tudatják a földiekkel: úgy választják meg az üstökös nevét, hogy az a csoport nevével együtt meghatározza, hogy az adott csoport következik-e (vajon kik nevezik el az üstökösöket?). Alább olvasható, hogyan rendelhetünk a nevekhez kódokat (számokat). Írj programot, amely egy csoport neve és egy üstökös neve alapján eldönti, hogy ez a csoport utazhat-e az üstököshöz tartozó UFO-val.

A csoport és az üstökös neve számmá alakítható a következő módon: összeszorozzuk a név betűihez tartozó számokat, ahol az "A" az 1, ..., a "Z" pedig a 26. Például az "USACO" csoport kódja 21 * 19 * 1 * 3 * 15 = 17955. Akkor utazhat egy csoport az UFO-val, ha a csoport kódjának 47-tel vett maradéka egyenlő az üstökös kódjának 47-es maradékával. (Jelölés: "a mod b" az "a" maradéka "b"-vel osztva; például 34 mod 10 = 4.) 

Feladat

Írj programot, amely beolvassa egy üstökös, majd egy csoport nevét, és a fenti kódolás alapján eldönti, hogy passzolnak-e egymáshoz. Ha igen, akkor ki kell írni, hogy "GO" egyébként pedig azt, hogy "STAY". A nevek legfeljebb 6 karakteresek, csupa nagybetűből állnak, és nem tartalmaznak szóközt vagy speciális karaktereket.

Bemenet

1. sor: Nagybetűs karakterekből álló karakterlánc, amely legfeljebb 6 hosszú: az üstökös neve.
2. sor: Nagybetűs karakterekből álló karakterlánc, amely legfeljebb 6 hosszú: a csoport neve.

MEGJEGYZÉS: Az input minden sora "újsorral" (newline = LF) végződik, de nem szerepel "kocsivissza"(return = CR). Néha programozók a Windows fájlformátuma miatt a sor végén két karaktert olvasnak egy "return", majd egy "newline" karaktert; ne tedd ezt! Használd az egyszerű beolvasó eljárásokat, mint például a "readln" pascalban, vagy C/C++ esetén az "fscanf" vagy "fid>>string".

Kimenet

Egyetlen sor, amelyben a "GO" vagy a "STAY" szó szerepel.

Példa

Bemenet  Kimenet
 COMETQ
 HVNGAT
 GO
 ABSTAR
 USACO 
 STAY

Tesztadatok

Címkék

A feladat forrása: USACO training material, Your Ride is Here
Algoritmusok: