Programozás‎ > ‎Feladatok‎ > ‎

Kábel

Csodaország lakói programozási versenyt rendeznek. A Szervező Bizottság bejelentette, hogy minden idők legtisztább versenyét fogják megtartani. Úgy döntöttek, hogy a versenyzők munkaállomásait - "csillag" topológiába szervezve - egyetlen központi hub segítségével kötik össze. Az egyenlő esélyek megteremtéséhez a versenyzőket egyenlő távolságra kell elhelyezni a központtól.

A hálózati kábeleket a helyi szolgáltatótól akarják megvásárolni, ezért felveszik vele a kapcsolatot, és leadják a rendelést megadott számú, egyenlő hosszú hálózati kábelre. Azt kérik, hogy a kábelek a lehető leghosszabbak legyenek, hogy a versenyzők minél messzebb üljenek egymástól a verseny ideje alatt.

A helyi szolgáltató Kábel Mestere centiméterre pontosan tudja, mekkora kábeleik vannak raktáron, és centiméterre pontosan tud vágni. Neki kell eldöntenie, hogy mi az a leghosszabb kábelméret, amiből le tudják szállítani a kívánt mennyiséget.

Feladat

Készíts programot, ami centiméterre pontosan megadja a leghosszabb lehetséges kábelméretet. 

Bemenet

A cable.in bemenet első sora egy N és egy K értéket tartalmaz. N a raktárban lévő kábelek darabszáma, K pedig a rendelt kábelek darabszáma. ( 1 <= N, K <= 10000 ) A következő N sor a raktáron lévő kábelek hosszát adja meg, centiméterre pontosan. Minden kábel legalább egy méter, és legfeljebb 100 km. A hosszúságok pontosan két tizedesre vannak megadva. 

Kimenet

A cable.out kimeneti állomány egyetlen sorába a lehetséges maximális hosszúságot kell írni, centiméterre pontosan. Ha nem teljesíthető a rendelés, akkor a "0.00" értéket kell kiírni. 

Példa

Bemenet  Kimenet
4 11
8.02
7.43
4.57
5.39
2.00


Tesztadatok


Címkék

A feladat forrása: ACM feladat
Algoritmusok: bináris keresés