Hálózatok‎ > ‎HTML feladatok‎ > ‎

Mozart

Forrás: Bíró - Csúri - Fodor : 10 próbaérettségi informatikából

Készítsen Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerző életét és műveit bemutató weblapot! A weblapon látható szövegeket a mozart.txt és muvek.txt állományokban, a megoldáshoz szükséges képet a mozart.jpg állományban találja.

Feladatok

  1. Hozzon létre egy weboldalt mozart.html néven! Az oldal címe Wolfgang Amadeus Mozart legyen, a lap háttérszínét állítsa világoskékre (#0080FF) az írás színe maradjon fekete!
  2. Készítsen 3 sorból és 1 oszlopból álló, az oldal közepére igazított szegély nélküli, a képernyő szélességének 50%-át kitöltő táblázatot! A táblázat háttérszíne világosabb kék (#00A0FF) legyen! A táblázat 3. sorát két oszlopra ossza fel! A táblázat minden cellájának tartalma legyen középre igazított!
  3. A táblázat első sorába a Wolfgang Amadeus Mozart szöveg kerüljön, címsor1 stílussal, alá pedig a (1756 Salzburg - 1791 Bécs) felirat címsor2 stílussal.
  4. A második sorban szereplő mozart.jpg kép 2 pont vastag szegéllyel 250 képpont magasan jelenjen meg.
  5. A harmadik sor első cellájába az Élete szó kerüljön az alapértelmezettnél nagyobb betűmérettel. A szöveghez rendeljen hivatkozást a később létrehozandó eletrajz.html oldalhoz. A második cella tartalma a Művei szó legyen, formailag egyezzen meg az elsővel, a hivatkozás a muvek.html oldalra mutasson!
  6. Hozzon létre új weboldalt eletrajz.html néven az előző oldallal egyező háttérszínnel! Az oldal tartalma a mozart.txt állományban lévő szöveg legyen! Az oldal címe: Mozart élete. A forrásszövegben lévő bekezdéstagolás maradjon meg aweblapon is. A szöveg végén, középen jelenjen meg a Vissza szó, melyhez a mozart.html oldalhoz mutató hivatkozást rendelje!
  7. Hasonló módon készítse el a Mozart művei című muvek.html lapot. Ezen a lapon felsorolásként jelenjenek meg a művek!

Minta