Télapó

A Télapó Szolgálat Közhasznú Baráti Társaság télapókat és krampuszokat közvetít. A krampuszok prezentációban gyűjtik a gyerekekről az információkat, hogy a télapó egy laptop képernyőjéről olvassa majd azt fel. A tervezett prezentáció vázlata: 


Készítse el a fenti terv és a mellékelt leiras.txt, hope.gif és portre.jpg felhasználásával, az alábbi pontosításokkal, a prezentációt! A prezentáció elkészülte után körlevélben értesíteni kell a télapó segédeit az új sablon használatáról. Az ehhez szükséges adatok a beosztas.txt fájlban találhatók.

 1. A prezentációt mikulas néven mentse! 
 2. Az összes dia háttere (61; 61; 183) RGB kódú kék szín. 
 3. A szövegek betű és bekezdés formátuma az alapértelmezett maradhat, de a betű fehér. 
 4. Írja be az első mintán látható szöveget az első diára! 
 5. A címdián megjelenő portré a dia széleitől 3 mm-re van és magassága 5 cm. Az eredeti képet ennek megfelelően kell arányosan módosítani. 
 6. A címdián szereplő hópihe felét megtalálja a hope.gif állományban. A piros színt módosítsa átlátszóra és készítse el a hópelyhet! A részek összeillesztése 200%-os nézetben pontosnak látszódjon! 
 7. A hópelyhet méretezze arányosan úgy, hogy magassága 5 cm legyen! A hópelyhet a dia jobb felső sarkába helyezze el, a dia széleitől körülbelül 3 mm-re! 
 8. A gyerekről szóló leírás egy 12,5 cm × 14,5 cm-es (szélessége nagyobb) mezőbe kerül, mely nagyjából a második mintának megfelelően helyezkedik el, szegély nélkül. A szöveg ezen belül felsorolás jel nélkül balra igazított. A dia elkészítéséhez használhatja a leiras.txt egyik szövegét. 
 9. A hópelyheket a címdián szereplőnek a 25%-osra történő kicsinyítésével készítse el! A dián egy hópehely a név és a szöveg közé kerüljön, további 15 hópelyhet elszórtan helyezzen el a szöveg előtt és alatt! Ezt a 15 hópelyhet foglalja csoportba! 
 10. A címdia középről kifelé tágulva jelenjen meg, de a szövegnek és a képeknek ne legyen egyéni animációja! A többi dia kattintásra, a lehető legegyszerűbb módon jelenjék meg, de rajta minden elemnek legyen animációja! 
 11. A gyerekekről szóló dián először a név jelenjen meg, azonnal a dia megjelenése után! Az animáció ne tartalmazzon elmozdulást! 
 12. A név megjelenését azonnal követi a „hóesés”. A hópehely csoport a dia tetejéről lassan ereszkedjen le! 
 13. A hóesés után jelenjen meg a szöveg. Minden bekezdés megjelenéséhez külön kattintásra legyen szükség! Olyan animációt válasszon, amiben a betűk és sorok egymás után, az olvasás sorrendjében jelennek meg! 
 14. A szöveg megjelenését kattintás nélkül kövesse a szöveg fölötti utolsó hópehely, egyszerű megjelenéssel! 
 15. A leiras.txt felhasználásával készítsen mindkét gyerekről diát!