Érettségi‎ > ‎Gyakorlat‎ > ‎HTML szerkesztés‎ > ‎

Környezetbarát

Készítsen weblapot a szelektív hulladékgyűjtés kérdéseinek bemutatására a következő minta és leírás szerint!
Az oldal szövegét a kornyezet.txt állományban találja. A feladat megoldásához szükséges képek: bala.jpg és palack.png. A képek használata során ügyeljen arra, hogy azok a vizsgakönyvtár áthelyezése után is helyesen jelenjenek meg!

Feladatok

 1. Hozzon létre egy állományt, amelynek neve legyen index.html!
 2. Az oldal háttérszíne legyen DarkGreen (#006400 kódú sötétzöld), a szövegszín pedig maradjon az alapértelmezett! Az oldal linkjeinek színe minden állapotban szintén DarkGreen legyen!
 3. A böngésző keretén megjelenő cím szövege „Környezetbarát megoldások” legyen!
 4. A weblap szerkezete egy egysoros, kétoszlopos, középre igazított, 1000 képpont széles, szegély nélküli táblázattal készüljön!
 5. A táblázat háttérszíne PaleGreen (#98FB98 kódú világoszöld) legyen! A cellaközt és cellamargót állítsa 3-ra! Az első oszlop szélessége 150 képpont legyen!
 6. A táblázat bal oldali cellájába szúrja be a palack.png képet egymás alá négy példányban! A cella tartalma vízszintesen középre és függőlegesen felülre igazított legyen!
 7. A szöveget a kornyezet.txt állományból másolja át a táblázat jobb oldali cellájába, majd a szövegtördelést állítsa be a mintának és az alábbi leírásnak megfelelően!
 8. A cím, a „Hogyan lesz a PET palackból polárpulcsi?” szöveg kettes szintű címsor stílussal és DarkGreen (#006400 kódú sötétzöld) betűszínnel jelenjen meg!
 9. A másik három alcímet négyes szintű címsor stílussal formázza meg!
 10. A mintának megfelelően az első alcím előtt egy 50% széles, középre igazított vonalat szúrjon be!
 11. Az első alcím után az „A szétválogatva gyűjtött hulladék” szöveget alakítsa linkké, amely a http://www.szelektiv.hu/ oldalra mutat!
 12. A második alcím utáni bekezdésekre állítson be számozatlan felsorolást a mintának megfelelő helyen!
 13. A felsorolás után a bala.jpg képet illessze be vízszintesen középre! A képet 1 pont vastag kerettel szegélyezze!

Minta