Érettségi‎ > ‎Gyakorlat‎ > ‎HTML szerkesztés‎ > ‎

Az erdei vöröshangya

Készítsen weblapot az erdei vöröshangyák bemutatására a következő leírás és minta szerint!

Források

Feladatok

Az oldal szövegét a hangya.txt állományban találja. A feladat megoldásához szükséges képek: boly.jpg, hangyakep.gif, vorosh.jpg.
  1. Hozza létre az index.html állományt!
  2. Az oldal háttérszíne narancssárga, #F09838 kódú szín és a szövegszín barna, #A03028 kódú szín, kivéve, ha egy szövegegységre ettől eltérőt ad meg a feladat.
  3. Az oldal vázát, a mintának megfelelően, táblázattal készítse el! A táblázat legyen 800 pont széles, két oszlopos, szegély nélküli! (A sorok számát, esetlegesen a cellaösszevonásokat célszerűen válassza meg.) A cellatávolság, valamint a cellaszegély 0 értékű, és a háttérszíne világossárga, #FFECC0 kódú szín.
  4. A táblázat bal oldali oszlopa 150 pont széles legyen!
  5. A bal oldali oszlopba egymás alá, középre igazítva, 4 példányban szúrja be a hangyakep.gif képet!
  6. A szöveget a hangya.txt állományból másolja át a táblázat jobb oldali oszlopába!
  7. A cím – „Az erdei vöröshangya” – nagy betűméretű, vastagított és középre igazított. A böngésző keretén megjelenő cím szövege is ez legyen!
  8. Az első bekezdésben a „bolyokban” szót alakítsa linkké, amely a boly.jpg képre mutasson!
  9. Szúrja be középre igazítva az első bekezdés után a vorosh.jpg képet!
  10. A forrás szöveg végén olvasható „Tudtad?” és az azt követő bekezdést helyezze át előbbre a mintának megfelelően! Az új helyen a szöveg középen, 300 pont széles, az oldal háttérszínével egyező színű téglalapban, középre igazítva jelenjen meg! A szöveg színe a téglalapban egységesen világossárga, #FFECC0 kódú szín. A „Tudtad?” bekezdés kettes szintű címsor stílusú legyen!

Minta