Bemutatók‎ > ‎Feladatok‎ > ‎Gyakorló feladatok‎ > ‎

Távközlés

Készítse el a következő prezentációt a magyarországi lakosság telefonellátottságának bemutatásához! Munkáját a program formátumának megfelelően tavkozles néven mentse! A prezentáció szövegét és az ábrákat a minta alapján készítse el!
A megoldáshoz a megyek.gif és tavbesz.gif képeket használja!

Feladatok

 1. A diák háttere egységesen (231; 231; 206) RGB kódú homokszínű. A címek és a többi szöveg fekete legyen!
 2. Mind a két dián a címet gépelje be! Ez a szöveg 38 pontos méretű, félkövér stílusú, tetszőleges, jól olvasható betűtípusú és középre igazított legyen!
 3. Az első diára helyezze el függőlegesen középre, vízszintesen balra igazítva a tavbesz.gif képet!
 4. A minta szerint jobbra helyezzen el egy jelmagyarázatot! Ehhez készítsen egy 0,6 cm magas, 0,8 cm széles téglalapot fekete körvonallal! Helyezzen mellé egy szövegdobozt, amiben elhelyezi a minta szerinti feliratot!
 5. A szövegdobozon belül állítson be tabulátorpozíciót úgy, hogy az az összes felirathoz megfelelő legyen!
 6. A téglalapot és a szövegdobozt másolja megfelelő számban a meglévő alá! A feliratokat írja be a minta alapján!
 7. A téglalapokat töltse ki a térképen látható zöld árnyalataival! Ezek fentről lefelé haladva a következő RGB kódokkal adhatók meg: (207; 250; 204), (169; 228; 169), (120; 196; 125), (81; 164; 81), (42; 132; 38), (4; 100; 3).
 8. A dián található három elem (felirat, térkép, jelmagyarázat) egymás után automatikusan animálva jelenjen meg! Figyeljen arra, hogy a jelmagyarázat ne részenként, hanem egy egységként jelenjen meg!
 9. A második dia közepén helyezze egymásra a tavbesz.gif és a megyek.gif képeket a mintának megfelelően! Az illesztéshez a tavbesz.gif kép méretét növelje vízszintesen és függőlegesen is 10%-kal, a határoló vonalak takarják a színhatárokat!
 10. Mindkét dián élőlábban középre helyezze el a "Forrás: http://www.ksh.hu" feliratot!
 11. A bemutató automatikusan működjön úgy, hogy felváltva 5 másodpercenként jelenik meg a két dia!

Minta


Képek

megyek.gif

tavbesz.gif