Bemutatók‎ > ‎Feladatok‎ > ‎Gyakorló feladatok‎ > ‎

Kenyér

Készítse el az otthoni kenyérsütést bemutató prezentációt! Munkáját a program formátumának megfelelően kenyer néven mentse! A prezentáció szövegét a recept.txt fájlban találja. A prezentációhoz szükséges képek: kep1.jpg, kep2.jpg, kep3.jpg és hatter.jpg állományokban vannak.

Feladatok

  1. A diák háttere egységesen a hatter.jpg kép.
  2. Minden cím sötétkék és a szöveg többi része fekete színű.
  3. Az 1. dián a cím középre igazított, betűi 54 pontosak és félkövér stílusúak.
  4. A 2. dián az alapanyagok felsorolása számozatlan.
  5. A 3. dián bal oldalon, felsorolás nélkül az elkészítés leírása, jobb oldalon a kep1.jpg fotó van. A leírás bekezdéseinek első sora 0,5 cm-rel vannak behúzva.
  6. A 4. dián a kep2.jpg és kep3.jpg képek láthatók. A képek méretét arányosan változtassa meg, és fedjék egymást a mintának megfelelően!
  7. Állítson a prezentációhoz vetítési paramétereket! A diák kattintásra váltsanak, és a címsorok azonnal jelenjenek meg!
  8. A 2. dián a szövegsorok egyenként jobbról ússzanak be egymás után, kattintás nélkül!
  9. A 3. dián a szöveg balról és a kép jobbról ússzon be egymás után!
  10. A 4. dián a képek egyenként jobbról ússzanak be automatikusan egymás után! Fontos, hogy a takarásba kerülő képet is meg lehessen figyelni, és ezért a szöveg animációjánál lassabban érkezzen mind a két kép!

Minta


Források

Képek

kep1.jpg


kep2.jpg


kep3.jpg


hatter.jpg


Szöveg

Töltött kenyértekercs Hozzávalók 1 adag kenyértészta 10 szelet pármai sonka 8 darab keménytojás 400 g reszelt sajt 2 marék friss bazsalikom paradicsom olajbogyó olívaolaj, bors, só Recept A kinyújtott tészta közepe mentén helyezze el az összes alapanyagot! Permetezze be olívaolajjal, ízesítse sóval és borssal! Hajtsa rá a töltelékre a tésztát! Sütés 35 percig